Unicorns, witches and walks

Baden-Baden ligt nog geen twee uur rijden van Basel. Dat betekent én uitslapen, én een rozentuin bezoeken én toch heel erg op tijd aankomen. En ontbijten op het bordes van het boutiquehotel, met -als ik had gewild- een, of meer, glazen sect.

Aankomen is altijd een feestje. Al deed deze keer de deurbel het niet en moest ik bellen om de enthousiaste begroeting in ontvangst te mogen nemen. Little Witch had me ‘s morgens al gefacetimed in het hotel, toen ze nog in haar eenhoornpyama zat. Zo wist ik zeker dat het zilveren eenhoornhangertje dat ze van ons kreeg in goede aarde zou vallen.

Zoals ik al schreef geen dieet voor mij dit weekend. Vooruitziende blik natuurlijk. Daarom na cake, antipasti en prosecco met daarin hibiscusbloemen op siroop, toch ook maar een korte anticalorieënwandeling voor de barbecue.

In kilometers niet noemenswaardig, maar met een kleine klimgeit, die vier volwassenen zo gek krijgt om verstoppertje te doen in bos en veld, vinden we een heksenstaf/-bezemsteel, onderzoeken we planten, eten we hun vruchtjes waar dat kan, verdwalen we ook nog een beetje en wordt het een hilarische heksentocht.

De wandeling was een goede voorbereiding op de dag die komen gaat. Naar de bergen (voor het eerst weer sinds Manlief tweeënhalf jaar geleden er zijn bovenarm zo onfortuinlijk brak). Het weer is niet zo best, maar we treuzelen ons door de ochtend heen, omdat het vanmiddag waarschijnlijk droog zal zijn.

Maar deze Venusdag de geschiedenis laten ingaan als dag van de unicorns, witches and walks is vooralsnog een prima vervolg van de reis!

6 gedachtes over “Unicorns, witches and walks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s