Rite of the Womb

De baarmoeder is geen plek om angst en pijn te bewaren
De baarmoeder is om te scheppen en het leven door te geven

 

Collectieve en persoonlijke angst en pijn

De collectieve vrouwelijke energie is eeuwenlang ontkend, onderdrukt en misbruikt. De angst, de pijn en het verdriet die daarmee gepaard gaan, dragen we -bewust of onbewust- met ons mee. Ook dragen we vaak zonder het te weten, pijn van onze voormoeders mee in ons eigen leven. En meer vrouwen dan ons lief is, hebben een kwetsuur opgelopen, waardoor hun vrouwelijke kracht verloren is gegaan.

 

Achtergrond van de rite

De Rite of the Womb is de dertiende rite van de Munay-Ki. De rite staat los van de overige Munay Ki rites; het getal dertien staat voor dertien manen. De Munay-Ki inwijdingen zijn doorgegeven door de sjamanen van de Q’eros, een volk uit het Andesgebied in Peru. Zij hadden negen rites vrijgegeven toen deze dertiende gedeeld mocht worden.

Marcela Lobos was de eerste vrouw die deze inwijding heeft ontvangen in maart 2014; in 2002 had ze een droom waarin ze een dood kind baardde in het bijzijn van vier vroedvrouwen en mannen van het leger. Twee jaar later kreeg ze een visioen waarbij ze een stem hoorde zeggen: ‘Marcela, pas toe wat je weet’. Op dat moment verscheen de spirit van een vrouwelijke jaguar die haar zei: ‘Ik zal je de weg van de lichtstrijder leren. Focus op je licht.’

De vier vroedvrouwen uit haar droom verschenen weer en ze besefte dat het dode kind uit haar droom symbool stond voor de angst die ze in haar bekken meedroeg. De vrouwen uit haar vrouwenlijn kwamen erbij en er ontstond een healingsessie door deze vrouwen. Deze vrouwen hebben haar tien jaar lang –in spirit- begeleid.

Tijdens een reis met een groep vrouwen in 2014 naar vrouwelijke sjamanen van Shipibo Nation in de jungle van de Amazone, ontmoette ze de vier vrouwvrouwen wederom in een sjamanistische trancereis.

Ze zeiden haar: ‘Marcela, je baarmoeder is klaar voor de dertiende rite van de Munay-Ki voor vrouwen. We gaan hem aan je overdragen.’

En daar hoorde ze de woorden: ‘A womb is not a place to store pain and fear,
a womb is to create and give birth to life.’

Er werd tegen Marcela gezegd dat ze de rite allereerst moest aanbieden aan haar moeder. Ze visualiseerde haar moeder en gaf de rite op die manier door.

 

Geschenk aan jezelf

De Rite of the Womb is een geschenk aan jezelf. Het helpt je herinneren wie je werkelijk bent. Een vrouw: zacht, liefdevol en wijs. En boordevol kracht. De energie van de inwijding reactiveert je vrouwelijke kracht.

De Rite of the Womb is waardevol voor elke vrouw. Ook vrouwen zonder baarmoeder kunnen de Rite ontvangen. Het ritueel heelt je en laat je herboren worden in schoonheid, kracht en waardigheid van het vrouw zijn.

In februari 2016 ontving ik de Rite of the Womb. Ik heb me daarna laten registreren als Wombkeeper.

Heel je baarmoeder
En die van onze moeders, zussen en dochters
Heel Moeder Aarde

 

 

 

Hoe kan ik deelnemen aan de Rite of the Womb?

Als je contact met mij opneemt, geef ik je meer informatie. Ik kan de rite voor een groep vrouwen, maar ook voor jou persoonlijk organiseren. De kosten bedragen 45 euro per persoon. Mocht dit bedrag een probleem voor je zijn, laat dat dan niet in de weg staan om contact met me op te nemen. We komen er wel uit.