Rode Tent Oosterbeek

Sinds juni 2016 ben ik actief als medehoedster van de Rode Tent Oosterbeek.

De ‘Rode Tent-beweging’ is gebaseerd op het boek The Red Tent van Anita Diamant. Zij vertelt hierin hoe duizenden jaren geleden vrouwen iedere maan(d) samen tijd doorbrachten in een rode tent. Zij deelden lief en leed, voerden rituelen uit, vertelden verhalen, gaven kennis rondom geboorte, sterven en geneeskrachtige kruiden door en zongen. Op deze manier ervoeren zij zusterschap.

Isadora Gabrielle Leidenfrost maakte vervolgens een prachtige documentaire over de Rode Tent-beweging: Things we don’t talk aboutALisa Starkweather startte vervolgens een beweging om in elk dorp en in elke stad ter wereld een Rode Tent te laten ontstaan, voor vrouwen van alle leeftijden, van allerlei komaf, met allerlei beroepen, met welke huidskleur dan ook. Wat gedeeld wordt is het vrouw-zijn.

Corrine Baard haalde de Rode Tenten naar Nederland en stichtte Rode Tent Oosterbeek.

De hedendaagse Rode Tent, en dus ook Rode Tent Oosterbeek, is een bijeenkomst rond Nieuwe Maan op een fijne ‘women-only’-plek: een warme, rood aangeklede ruimte, waar vrouwen samenkomen en waar even niets hoeft. In een Rode Tent kan worden gepraat, gezwegen, gelachen, gehuild, geknuffeld, gedanst, gemediteerd, gemasseerd … veel mag, niets moet. Er alleen maar zijn, is ook prima! We delen verhalen van ons leven en we proberen te luisteren zonder oordeel en met respect voor elkaar. Er hoeven geen oplossingen en adviezen te worden aangedragen; gehoord en gezien worden, daar gaat het om. Dit is helend voor ons zelf maar daarmee ook voor alle vrouwen en de wereld om ons heen.

Wil je de Rode Tent Oosterbeek bezoeken, stuur mij dan een berichtje of meld je aan voor onze besloten Facebookgroep. Ik heb op termijn ook plannen voor een Rode Tent in Overbetuwe.

Advertenties