Boek Huis van Liefde

Interesse?

Het boek Huis van Liefde is een naslagwerk van de thema’s sterven en dood uit de LeesMala. Het boek kost 20 euro en is te bestellen via Hanami ritueelbegeleiding.

Voorwoord uit Huis van Liefde

Wat als we niet meer onze ogen sluiten voor de dood, maar die als onderdeel erkennen van het leven? Wellicht er zelfs niet meer bang voor zijn, maar de dood omarmen in al haar facetten?’ Deze vragen komen regelmatig in mij op tijdens de samenwerking met Anita, de auteur van dit wonderlijk mooie boek
over de dood.

Natuurlijk, we hebben daar een weg in te gaan, omdat de dood voor de levenden over het algemeen een onontgonnen gebied lijkt, mysterieus, donker, misschien wel een afgrond waar je in kan vallen, niet wetende waar je terechtkomt aan het eind van die val.

De innerlijke wijsheid, maar ook de praktische informatie van Anita zorgen ervoor dat je je als lezer gaat openstellen voor dit mysterieus fenomeen: de dood. Liefdevol, met inspirerende woorden en gedegen kennis neemt Anita je bij de hand en laat je de vele kanten van sterven, de dood, maar ook van de liefde zien.

Als uitgever en als schrijver borrelt de inspiratie in mij op bij het lezen van Anita’s werk en wonderlijk genoeg ook de levensvreugde. Als vrouw en als mens word ik bij sommige teksten geraakt in mijn eigen angst en ook dat is rijkdom, om die angst te doorvoelen en weer een plek te geven.

Uiteindelijk blijft na het lezen van Huis van Liefde vooral het innerlijk besef achter, dat wij allemaal onderweg zijn, niemand uitgezonderd, naar het Huis van Liefde. De plek waar we naartoe gaan wanneer we sterven en die, als we heel stil zijn, ook in het aardse bestaan kunnen voelen in onszelf. En dat maakt het erkennen en omarmen van Vrouwe Dood – zoals Anita haar zo mooi omschrijft – een boeiend en diepgaand proces, waarbij nieuwsgierigheid, geruststelling en overgave steeds meer om de hoek komen kijken.

Ik wens Huis van Liefde een rechtmatige plek in de wereld, juist ook omdat zij zo treffend, de ongeziene wereld bestaansrecht geeft.

Michelle Shanti
Paris Books

Advertentie