Over Diadox

Diadox staat voor ‘dialoog in de paradox’. In onze snelle, grootse en meeslepende wereld lijkt er nog maar weinig tijd te zijn om stil te staan en stil te zijn. In die wereld wil ik stil staan, om vooruit te komen. En stil zijn, om zo ruimte te geven aan de ander.

 

Wie ben ik?

Ik ben Anita, 50 jaar, getrouwd met mijn jeugdliefde, moeder van twee jongens van 20 en 17 jaar, bazinnetje van Knoet (Parson Russellteefje), Angie en Guusje (Cyperse poezen). Ik werk als ritueelbegeleider en als senior communicatieadviseur. Daarnaast ben ik actief als hoedster van de PRode Tent Oosterbeek. Ik loop het Pad van de Maanmagie:  ik begrijp en leef de oeroude vrouwenwijsheid en -mysteriën en geef ze door aan andere vrouwen. De maan staat symbool voor het vrouwelijke ritme.

 

Over de verhalen tot en met 5 oktober 2013

Op 26 september 2012 startte ik met deze blog en schreef ik elke dag een beeldend verhaal. Of een verhaal waarin ik, als ik onvoldoende inspiratie voor een beeldverhaal had opgedaan, mijn kijk op een bepaald stukje van onze wereld weergaf. Ik schreef deze verhaaltjes in de hoop dat anderen zich er wellicht in zouden herkennen, er iets van zouden opsteken of zich minder alleen zouden voelen in hun gevoel. Op 4 oktober 2013 heb ik mijn missie, 365 dagen een beeldverhaal, volbracht.

 

Over de verhalen vanaf 6 oktober 2013

Anders dan mijn 365 beeldverhaalproject. Met evenveel plezier. Schrijven over de drukte in mijn leven en hoe ik de rust zoek en vind. Op momenten dat ik daar zin in heb. Geen druk meer van een dagelijks ‘willen’ dat soms ‘moeten’ was, maar de ruimte om in rust te schrijven. Vaak een beeldend blog, maar ook wel eens een blog over mijn gevoelens. En met regelmaat wordt ie ook spiritueel genoemd. What’s in a name?

Ik wens je in ieder geval veel leesplezier, hoop dat je herkenning vindt en hier en daar glimlacht. Dan heb ik mijn doel bereikt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s